Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Észak-Korea: "virtuális hadüzenettel" ér fel az amerikai rakétapajzs-kísérlet

MTI
2006.09.02. 08:30
Észak-Korea szombaton elítélte az amerikai rakétaelhárító rakétarendszerrel végzett kísérletet, amely Phenjan szerint felér egy "virtuális hadüzenettel". A Bizottság a Haza Békés Újraegyesítésért nevű észak-koreai szervezet szerint a kísérlet célja Észak-Korea megtámadása és a rakétái elfogása volt. A szervezet szerint az amerikai nyomás csak tovább erősíti Észak-Korea "önvédelmi elrettentő" erejét.

A Pentagon rakétavédelmi ügynöksége (MDA) pénteken jelentette be, hogy sikeres kísérletet hajtottak végre az Egyesült Államok rakétaelhárító rakétarendszerével. A célpontul szolgáló rakétát az Alaszkához tartozó Kodiak-szigetről, az elfogó rakétát pedig a kaliforniai Vandenberg légitámaszpontról bocsátották fel. A kísérlet elsődleges célja az információgyűjtés volt, és az elfogó rakéta az indítástól számított hetedik percben a Csendes-óceán felett eltalálta a célponton elhelyezett vakrobbanófejet.

Az Egyesült Államok most először hajtott végre rakétaelfogó rakétakísérletet azóta, hogy július elején Észak-Korea hat kis, illetve közepes, valamint egy nagy hatótávolságú (Taepodong-2) rakétát tesztelt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!