Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észak-Korea: "virtuális hadüzenettel" ér fel az amerikai rakétapajzs-kísérlet

MTI
2006.09.02. 08:30
Észak-Korea szombaton elítélte az amerikai rakétaelhárító rakétarendszerrel végzett kísérletet, amely Phenjan szerint felér egy "virtuális hadüzenettel". A Bizottság a Haza Békés Újraegyesítésért nevű észak-koreai szervezet szerint a kísérlet célja Észak-Korea megtámadása és a rakétái elfogása volt. A szervezet szerint az amerikai nyomás csak tovább erősíti Észak-Korea "önvédelmi elrettentő" erejét.

A Pentagon rakétavédelmi ügynöksége (MDA) pénteken jelentette be, hogy sikeres kísérletet hajtottak végre az Egyesült Államok rakétaelhárító rakétarendszerével. A célpontul szolgáló rakétát az Alaszkához tartozó Kodiak-szigetről, az elfogó rakétát pedig a kaliforniai Vandenberg légitámaszpontról bocsátották fel. A kísérlet elsődleges célja az információgyűjtés volt, és az elfogó rakéta az indítástól számított hetedik percben a Csendes-óceán felett eltalálta a célponton elhelyezett vakrobbanófejet.

Az Egyesült Államok most először hajtott végre rakétaelfogó rakétakísérletet azóta, hogy július elején Észak-Korea hat kis, illetve közepes, valamint egy nagy hatótávolságú (Taepodong-2) rakétát tesztelt.