Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush szerint nincs polgárháború Irakban

MTI
2006.09.02. 16:27

George Bush amerikai elnök visszautasította szombaton azt a véleményt, hogy Irak polgárháborúba süllyedt, dacára a Bagdadban folyó véres felekezetközi harcoknak és a washingtoni védelmi minisztérium negyedévi jelentésének, amely szerint Irakban megvannak a polgárháború feltételei.

Bush, aki újult erővel próbál javítani csökkenő népszerűségén a szeptember 11-i évforduló és az igen fontos novemberi kongresszusi választások előtt, úgy jellemezte az Irakról szóló vitát, hogy az a jelenlegi irányvonal tartása és a sietős kivonulás között folyik. Az utóbbi szerinte az arab ország terroristák kezébe adását jelentené.

Az elnök a háborút a terror elleni általánosabb harc szerves részének nevezte. Úgy vélekedett, hogy egy Irakban elszenvedett vereség esetén a következő nemzedék olyan Közel-Kelettel találná szemben magát, amelyet "atomfegyverekkel felszerelt terrorista államok és radikális diktátorok uralnak".