Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Az EU két hetet ad Iránnak az urándúsítás ügyében

MTI
2006.09.02. 17:06

Az Európai Unió külügyminiszterei szombaton a finnországi Lappeenrantában megállapodtak: két hetet szánnak arra, hogy Javier Solana kül- és biztonságpolitikai főképviselő "tisztázó jellegű tárgyalásokat" folytasson iráni atomügyi illetékesekkel az urándúsítás leállítására vonatkozó teheráni álláspontról.

Solana a jövő héten találkozik Ali Laridzsáni iráni főtárgyalóval, hogy tisztázni próbálják az európai javaslatcsomagra adott 21 oldalas iráni válasz még homályos pontjait. Miután a 25 EU-külügyminiszter a szombati informális találkozón megvitatta Irán kérdését, Dimitrij Rupel, a szlovén diplomácia vezetője bejelentette: "Két hetet adunk Solanának tisztázó tárgyalásaira."

Solana viszont azt mondta újságíróknak, hogy "nincs határidő, akármikor befejezhetjük. (...) A következő napokban kezdjük, és remélem, hogy igen rövid lesz, Nincs szükségünk sok találkozóra".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?