Szilvia
5 °C
16 °C

A katari légitársaság közvetlen járatot indít Bejrútba

MTI
2006.09.03. 23:36
Dacolva az izraeli légtérzárlattal, a katari légitársaság úgy döntött, hogy hétfőtől újraindítja közvetlen járatát Bejrútba. A Qatar Airways légitársaság szóvivője vasárnap közölte, hogy engedélyt kértek és kaptak a libanoni hatóságoktól a bejrúti járat újraindítására. A 422-es számú járat hétfőn közép-európai idő szerint 11 óra 30 perckor száll fel Dohából és 14 óra 30 perckor landol a bejrúti repülőtéren.

Az izraeli hadsereg július 12-e óta tartja légi és tengeri blokád alatt Libanont, hogy így akadályozza meg a Hezbollah libanoni síita szervezet újbóli felfegyverkezését. Minden repülőgépnek és hajónak engedélyt kell kérnie Izraeltől, ha használni akarja a libanoni légteret és fenségvizeket. A zsidó állam annak ellenére sem oldotta fel a zárlatot, hogy a libanoni tűzszünetről rendelkező 1701-es számú biztonsági tanácsi határozat ezt előírja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?