Olivér
4 °C
8 °C

Tizennégy terroristát megöltek Irakban

MTI
2006.09.04. 15:45

Tizennégy "terroristát" megöltek, mintegy 200 gyanúsítottat pedig elfogtak az iraki biztonsági alakulatok az elmúlt 24 óra leforgása alatt Bagdad déli részén - közölte hétfőn Núri al-Máliki kormányfő hivatala.

Bagdadban egyébként összesen 33 szitává lőtt holttestre bukkantak, vagyis a kormányhivatal által említett 14 halotton kívül 19 másik ember is áldozatul esett. A Bagdadtól délre lévő Kútban ugyancsak két lelőtt tetemet találtak.

"Az iraki biztonsági erők nagyszabású műveletet hajtottak végre Bagdad környékén, hogy megerősítsék biztonságot és a stabilitást" - hangoztatta a kormányhivatal nyilvánosságra hozott közleménye. A dokumentum megfogalmazása szerint az iraki hadsereg 8. és 10. hadosztálya a 14 terrorista megölésén kívül 98 gyanúsítottat letartóztatott, 95-öt pedig előállított.

Egy biztonsági forrás beszámolója szerint az akció Bagdad Dzsurf as-Sakr negyedére összpontosult, s a műveletbe bekapcsolódtak amerikai harci repülőgépek és katonák is. Az utóbbi állítást a többnemzetiségű haderő parancsnoksága egyelőre nem erősítette meg. Dzsurf as-Sakr az úgynevezett szunnita halálháromszög központjában, Latífíja, Mahmúdíja és Júszufíja között fekszik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?