Huba
17 °C
33 °C

Tizennégy terroristát megöltek Irakban

MTI
2006.09.04. 15:45

Tizennégy "terroristát" megöltek, mintegy 200 gyanúsítottat pedig elfogtak az iraki biztonsági alakulatok az elmúlt 24 óra leforgása alatt Bagdad déli részén - közölte hétfőn Núri al-Máliki kormányfő hivatala.

Bagdadban egyébként összesen 33 szitává lőtt holttestre bukkantak, vagyis a kormányhivatal által említett 14 halotton kívül 19 másik ember is áldozatul esett. A Bagdadtól délre lévő Kútban ugyancsak két lelőtt tetemet találtak.

"Az iraki biztonsági erők nagyszabású műveletet hajtottak végre Bagdad környékén, hogy megerősítsék biztonságot és a stabilitást" - hangoztatta a kormányhivatal nyilvánosságra hozott közleménye. A dokumentum megfogalmazása szerint az iraki hadsereg 8. és 10. hadosztálya a 14 terrorista megölésén kívül 98 gyanúsítottat letartóztatott, 95-öt pedig előállított.

Egy biztonsági forrás beszámolója szerint az akció Bagdad Dzsurf as-Sakr negyedére összpontosult, s a műveletbe bekapcsolódtak amerikai harci repülőgépek és katonák is. Az utóbbi állítást a többnemzetiségű haderő parancsnoksága egyelőre nem erősítette meg. Dzsurf as-Sakr az úgynevezett szunnita halálháromszög központjában, Latífíja, Mahmúdíja és Júszufíja között fekszik.