Jenő
-3 °C
6 °C

Mussolini unokája a diktátor hamvainak exhumálását kérte

MTI
2006.09.04. 21:19

Benito Mussolini egyik unokája a fasiszta diktátor hamvainak exhumálását kérte hétfőn, kivégzése után 60 évvel, hogy jogi szempontból meg tudják állapítani a halál okát.

A 69 éves Guido Mussolini, Vittoriónak, a Duce egyik gyermekének fia hétfőn nyújtott be keresetet a comói ügyészségnek azzal a kéréssel, állapítsák meg jogi úton, mi volt a halál pontos oka.

Luciano Randazzo, Mussolini ügyvédje szerint ehhez orvosszakértői vizsgálatra és a hamvak exhumálására lesz szükség.

Benito Mussolinit a család temetkezési helyén, a Rimini melletti Predappióban temették el. Alessandra Mussolini, a diktátor másik unokája, az olasz szélsőjobb egyik vezetője ellenzi a kezdeményezést.

A Ducét és élettársát, Clara Petaccit 1945. április 26-án fogták el a partizánok a Comói-tó északi partján, és két nappal később agyonlőtték őket. Holttestüket - öt másik fasiszta vezetővel együtt - a lábuknál fogva akasztották fel Milánó főterén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?