Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolc libanoni faluból kivonult az izraeli hadsereg

MTI
2006.09.05. 21:10

Nyolc libanoni faluból kivonult kedden az izraeli haderő - közölték szemtanúk. Beszámolójukat az ENSZ békefenntartó csapatainak illetékesei is megerősítették. Az izraeli hadsereg sajtóirodája megerősítette a kiürítések hírét, hozzáfűzve, hogy a csapatkivonás a következő napokban is folytatódik.

Az izraeli katonák kiürítették az izraeli határ közeli Bint-Dzsbeilt, ahol ádáz harcok folytak az izraeli katonák és a Hezbollah sííta szervezet között a több mint egy hónapos háború idején, valamint a környéken lévő Beit Líf, Kauzah, Dibel, Ein Ibel, Mhaibeb, Ajtarún és Márún ar-Rász településeket. Az izraeliek távozása után az ENSZ libanoni erőinek (UNIFIL II) egységei jelentek meg a helyszínen, és máris hét ellenőrzőpontot alakítottak ki, valamint intenzív járőrözésbe kezdtek a térségben.

Később 250 libanoni katona is megérkezett Kauzahba, Dibelbe és Ein Ibelbe. Százhúsz libanoni katona pedig Bint-Dzsbeil központjáig hatolt. A településre páncélozott szállító harcjárműveken és két harckocsin bevonuló libanoni alakulatot hatalmas üdvrivalgás fogadta a romokban heverő városban.