Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Nyolc libanoni faluból kivonult az izraeli hadsereg

MTI
2006.09.05. 21:10

Nyolc libanoni faluból kivonult kedden az izraeli haderő - közölték szemtanúk. Beszámolójukat az ENSZ békefenntartó csapatainak illetékesei is megerősítették. Az izraeli hadsereg sajtóirodája megerősítette a kiürítések hírét, hozzáfűzve, hogy a csapatkivonás a következő napokban is folytatódik.

Az izraeli katonák kiürítették az izraeli határ közeli Bint-Dzsbeilt, ahol ádáz harcok folytak az izraeli katonák és a Hezbollah sííta szervezet között a több mint egy hónapos háború idején, valamint a környéken lévő Beit Líf, Kauzah, Dibel, Ein Ibel, Mhaibeb, Ajtarún és Márún ar-Rász településeket. Az izraeliek távozása után az ENSZ libanoni erőinek (UNIFIL II) egységei jelentek meg a helyszínen, és máris hét ellenőrzőpontot alakítottak ki, valamint intenzív járőrözésbe kezdtek a térségben.

Később 250 libanoni katona is megérkezett Kauzahba, Dibelbe és Ein Ibelbe. Százhúsz libanoni katona pedig Bint-Dzsbeil központjáig hatolt. A településre páncélozott szállító harcjárműveken és két harckocsin bevonuló libanoni alakulatot hatalmas üdvrivalgás fogadta a romokban heverő városban.