Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ellenzékieket vettek őrizetbe Grúziában

MTI
2006.09.06. 16:31
Államcsínyre való szövetkezés gyanújával legalább tucatnyi ellenzéki aktivistát vett őrizetbe a grúz rendőrség szerdán, s az országszerte több mint félszáz házkutatást tartottak - közölték az érintettek hozzátartozói és ellenzéki források.

A biztonsági erők hajnalban kezdték meg az őrizetbe vételeket. Nana Kakabadze, a Volt Politikai Foglyok az Emberi Jogokért szervezet vezetője 10 személy előállításáról számolt be újságíróknak.

Tudomása szerint az érintettek különböző ellenzéki szervezetek, köztük az Igazságosság párt, az Anti-Soros szervezet és a Konzervatív Monarchista Párt tagjai. A bírósági engedélyt lobogtató rendőrök országszerte 63 irodában és lakásban házkutatást tartottak - tette hozzá.

Más ellenzéki források 15-30 személy őrizetbe vételéről számoltak be, megjegyezve, hogy valamennyien közel álltak Igor Giorgadze volt grúz állambiztonsági miniszterhez. Giorgadze formálisan az Igazságosság párt vezetője, de jelenleg külföldön - feltehetően Oroszországban - bujkál, s körözi az Interpol, mert a grúz hatóságok szerint 1995-ben ő állt az Eduard Sevardnadze akkori elnök ellen megkísérelt merénylet hátterében.