Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrorcselekményt hiúsítottak meg egy repülőgépen Bulgáriában

MTI
2006.09.08. 01:30

Repülőgép elleni terrorcselekményt hiúsítottak meg a múlt héten Bulgáriában - fedte fel Rumen Petkov bolgár belügyminiszter a Trud napilap pénteken megjelenő számában. A belügyminiszter szerint a nemzetbiztonsági szolgálat a múlt héten kapott tájékoztatást arról, hogy "terrorcselekményt készítenek elő egy bolgár repülőtérről induló repülőgép ellen." A lőszert egy külföldi nő csomagjában megtalálták és lefoglalták, az illetőt őrizetbe vették, mondta a miniszter részletek ismertetése nélkül.

A bolgár újság kiderítette, hogy a Sibir Air orosz légitársaság augusztus 30-án vagy 31-én Várnából induló repülőgépéről van szó, amely a Fekete-tenger fölött átrepülve Moszkvába tartott. Az ügy vizsgálata külföldi biztonsági szolgálatok bevonásával folyik, megpróbálják kideríteni, hogy a nő repülőgép eltérítésben akart-e részt venni, írta az újság.