Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrorakciót hárított a bolgár rendőrség

MTI
2006.09.08. 12:15

Egy külföldi légi járat elleni esetleges fegyveres támadást hiúsított meg a bolgár rendőrség, közölték pénteken belügyi illetékesek. Ilja Iliev országos rendőrfőnök közölte, hogy az incidens még augusztus végén történt, és a hatóságokat egy külföldi titkosszolgálat értesítette.

Kraszimir Petrov, a határőrség parancsnoka elmondta, hogy lőszert találtak egy külföldi, Moszkvába tartó repülőgép fedélzetén felszállás előtt a fekete-tengeri kikötőváros, Várna repülőterén. Petrov közölte, hogy őrizetbe vettek egy nőt, miután lőszert találtak a csomagjában. A nő külföldi volt, állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra. Úgy tűnt, hogy nem tudott a csomagjában lévő lőszerről.

Petrov szerint nem világos, hogy valóban géprablásra vagy terrorista összeesküvésre történt-e kísérlet. "Miután elemeztük az információkat, megítélhetjük, hogy valaki csak "tesztelt" bennünket, ... vagy valóságos biztonsági fenyegetést hiúsítottunk meg" - szögezte le Petrov. Hozzátette: nem akartak pánikot, ezért nem tájékoztattak azonnal az incidensről.