Ágnes
-5 °C
2 °C

Terrorakciót hárított a bolgár rendőrség

MTI
2006.09.08. 12:15

Egy külföldi légi járat elleni esetleges fegyveres támadást hiúsított meg a bolgár rendőrség, közölték pénteken belügyi illetékesek. Ilja Iliev országos rendőrfőnök közölte, hogy az incidens még augusztus végén történt, és a hatóságokat egy külföldi titkosszolgálat értesítette.

Kraszimir Petrov, a határőrség parancsnoka elmondta, hogy lőszert találtak egy külföldi, Moszkvába tartó repülőgép fedélzetén felszállás előtt a fekete-tengeri kikötőváros, Várna repülőterén. Petrov közölte, hogy őrizetbe vettek egy nőt, miután lőszert találtak a csomagjában. A nő külföldi volt, állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra. Úgy tűnt, hogy nem tudott a csomagjában lévő lőszerről.

Petrov szerint nem világos, hogy valóban géprablásra vagy terrorista összeesküvésre történt-e kísérlet. "Miután elemeztük az információkat, megítélhetjük, hogy valaki csak "tesztelt" bennünket, ... vagy valóságos biztonsági fenyegetést hiúsítottunk meg" - szögezte le Petrov. Hozzátette: nem akartak pánikot, ezért nem tájékoztattak azonnal az incidensről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!