Szilvia
5 °C
16 °C

Hatalmas fegyverarzenálra bukkantak maoista lázadóknál

2006.09.08. 15:47

Hatalmas fegyverarzenált kobzott el az indiai rendőrség péntekre virradóra az ország déli részén tevékenykedő maoista lázadóktól. A rendőrség Ándhra Prades állam nyugati részén lefoglalt mintegy hatszáz rakétát, 12 rakétaindítót, és talált a lázadóknál szárazföldi aknák telepítéséhez szükséges berendezést is. A fegyverkészletet épp egyik rejtekhelyükről egy másikra szállították volna át a lázadók, amikor lecsapott a rendőrség. Az Ándhra Pradesben tartott nagyszabású razziára az adott okot, hogy előző nap a szomszédos Cshattisgar államban a lázadók elraboltak két rendőrt.

A maoisták India keleti, déli és középső részén tevékenykednek, rakétákat és aknákat vetnek be rendőrőrsök és rendőrségi járművek ellen, azt állítva, hogy India elszegényedett parasztjaiért és sorstársaikért folytatják harcukat. A több mint három évtizede tartó erőszakkampányban eddig már hat és fél ezernél több ember vesztette életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?