Aliz
6 °C
14 °C

Gandhi nyugalomra szólít fel az indiai mecsetrobbantás után

MTI
2006.09.09. 14:19

Nyugalomra szólította fel az indiaiakat Sonia Ghandi, az indiai kormányzó Kongresszus Párt elnöke, miután előző nap egy robbantássorozatban mintegy 35-en életüket vesztették és több mint százan megsebesültek a nyugati-indiai Máhárástra állam Málegáon városában egy mecsetben és egy muzulmán temetőben.

Többen akkor sérültek meg, amikor a robbantások után megpróbáltak kimenekülni a mecsetből. Málegáonban gyakoriak a hinduk és a muzulmánok közötti összecsapások. "Mindnyájunknak érdeke a vallási közösségek közötti erőszak féken tartása, mert a terrorcselekmények célja a társadalom megosztása" - mondta a politikus asszony, miután ellátogatott a robbantás helyszínére.

Szombaton továbbra is feszült volt a helyzet a textilipari városban, ahol több ezer rendőr és a félkatonai egységek tagjai voltak készültségben. A városban feloldották a kijárási tilalmat, hogy a muzulmánok részt vehessenek az esti imán a mecsetekben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?