Jenő
-2 °C
6 °C

Putyin szerint korai még iráni szankciókról beszélni

2006.09.09. 20:26
Korainak ítélte Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy szankciókat vezessenek be Irán ellen, amiért az iszlám köztársaság nem hajlandó fölfüggeszteni atomprogramját. Az orosz elnök megjegyzéséről Alexander Rahr, a német külkapcsolatok tanácsának szakértője számolt be a sajtónak.

"Iránról az elnök azt mondta, túl korai szankciókról beszélni, és hogy reméli, elkerülhetők a büntetőintézkedések" - mondta Rahr a Putyin Moszkva melletti rezidenciáján lezajlott csaknem négyórás eszmecsere után. Az orosz elnök mintegy félszáz szakértőt fogadott a novo-ogarjovói rezidencián.

Az orosz elnök Rahr szerint azt is elmondta, nem szabad hagyni, hogy Irán uránt dúsítson, s hogy az Izrael elpusztítására vonatkozó iráni felhívás rontott Teherán tárgyalási pozícióján. "Azt mondta, ilyen körülmények között Oroszország nem támogathatja maradéktalanul Irán valamennyi követelését" - idézte Rahr az orosz elnököt. A Kreml szóvivője nem tudta megerősíteni, hogy Putyin megjegyzései valóban elhangzottak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?