Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Roma családot vertek meg Szlovákiában

MTI
2006.09.11. 01:34

Három részeg símaszkos férfi rontott rá és vert meg egy roma családot fajellenes indítékból szombaton a szlovákiai Szereden (Sered). Az esetről elsőként értesülő szlovák kereskedelmi csatorna, a Markíza Televízió vasárnap esti híradójában számolt be a szombati esetről, amely nyilvánvalóan az eddig döntően magyarellenes gyűlölködésben megnyilvánult bűncselekmények közé sorolható.

Ezt erősíti az értesülés, hogy az elkövetőket a történtek után egy órával a rendőrség elfogta, és azóta testi sértéssel súlyosbított birtokháborítás és fajellenes gyűlölködés címén már a vádindítványt is megtette ellenük. A hírt a nagyszombati (Trnava) kerületi rendőrfőkapitányság szóvivője is megerősítette. A három - 17, 22 és 33 éves - símaszkos férfi váratlanul rontott rá a roma családra és ejtett sebeket annak tagjain, köztük egy hatéves kislányon is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?