Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Radarokat szállítottak Észak-Koreából Szíriába

MTI
2006.09.11. 13:56

Légvédelmi berendezéseket találtak egy Cipruson feltartóztatott, Észak-Koreából Szíriába tartó hajó fedélzetén, amelyet az Interpol jelentése alapján kutattak át fegyvercsempészet gyanúja miatt. A panamai felségjelű Georgio 1 fedélzetén 18, kamionra szerelt mobil radarállomást valamint három irányító járművet találtak, amelyet a szíriai kormánynak kiállított számlán meteorológiai megfigyelő felszerelésként tüntettek fel. "A kamionokon talált 18 radar egy légvédelmi rendszer részének tűnik" - mondta a rendőrség szóvivője.

A rendőrség részéről a vizsgálatot lezárták, az ügyet most a külügyminisztérium a vámhatóságokkal közösen vizsgálja. A teherhajót csak a vámhatóságok engedélye után engedhetik tovább, miután tisztázták, hogy - az okmányokkal ellentétben - katonai eszközöket szállít-e - tette hozzá a szóvivő. Szíriával szemben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) nem hozott semmilyen, az ország fegyverbeszerzéseit korlátozásó határozatot, de feltételezések szerint az ország Libanonnal közös határa az egyik fő útvonala a Hezbollah síita gerilla szervezet számára érkező fegyverutánpótlásnak.