Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Palesztin fegyveresek lelőttek egy izraeli katonát

MTI
2006.09.12. 11:52

Palesztin fegyveresek tűzharcban lelőttek kedden egy izraeli katonát a Gázai övezet középső részén, közvetlenül az Izraelbe vezető kiszufimi átkelőhelynél, jelentette az al-Dzsazíra pánarab műholdas televízió. A katari székhelyű televízió további részleteket nem tud az esetről, az izraeli hadsereg pedig nem nyilatkozott róla.

A kormányzó Hamász palesztin radikális mozgalom fegyveres szárnya és a Népi Ellenállás Bizottságai nevű szervezet közös közleményt adott ki arról, hogy fegyvereseik a szóban forgó helyen - mintegy 500 méterre az átkelőtől - meghúzták magukat egy házban, és amikor az övezetbe hajnalban behatoló izraeli katonák rajtuk akartak ütni, ők kirohantak az épületből, tüzet nyitottak az izraeliekre, és lelőttek egy katonát, több másikat pedig megsebesítettek.

Szemtanúk korábban beszámoltak arról, hogy összecsapás tört ki izraeli katonák és palesztin fegyveresek között Kiszufimnál, közel az izraeli határhoz. Az izraeliek harckocsik támogatásával vonultak be hajnalban az övezetbe. Az izraeli hadsereg a behatolásról sem nyilatkozott, viszont egy katonai szóvivő viszont korábban beszámolt arról, hogy a légierő keddre virradó éjjel támadott egy fegyverraktárt Gáza városában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!