Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folytatják a kiadatási eljárást Zentai Károly ellen

MTI
2006.09.12. 16:53

Folytatják a kiadatási eljárást Ausztráliában a háborús bűncselekménnyel gyanúsított Charles Zentai (Zentai Károly) ellen, miután egy fellebbviteli bíróság kedden elutasította ügyvédjeinek a beadványát.

Zentait azzal vádolják, hogy a II. világháború alatt, 1944 novemberében egy budapesti laktanyában agyonvert egy 18 éves zsidó fiút, amiért nem viselte a megkülönböztető jelzést, a sárga csillagot. A most 84 éves Zentai, aki 1950-ben vándorolt be Ausztráliába és hamarosan megkapta az állampolgárságot, tagadja a vádat.

A gyanúsított ügyvédjei februári beadványukban kétségbe vonták a perth-i bíróság joghatóságát, és az ügy azóta halasztódott. Kedden egy szövetségi bíróság elutasította az ügyvédek beadványát, és szeptember 22-re kitűzte Zentai meghallgatását.