Aliz
6 °C
14 °C

A csecsen lázadók nem nyújtanak békejobbot a Kremlnek

MTI
2006.09.12. 17:05

A csecsen lázadók nem tesznek több békeajánlatot a Kremlnek, mert hiábavaló volt minden eddigi próbálkozásuk - jelentette be kedden Doku Umarov, a szakadárok vezetője. A csecsen lázadók internetes honlapja idézte a csecsen függetlenségi erők kormányának új elnökét, Umarovot, aki tudatta, hogy helyesnek tartja, és folytatni kívánja elődje, Abdul-Malik Szajdulajev politikáját, de egy ponton mégis változtatni kíván rajta.

A júniusban hatalomra került Umarov emlékeztetett arra, hogy elődei több ízben békét ajánlottak a Kremlnek, "igaz és méltányos" kezdeményezéseket tettek a véres háború befejezésére, de a moszkvai hatalomgyakorlók rendre elutasították a békejobbot. "Nekünk ezért többé nem áll szándékunkban békét javasolni. Más lenne a helyzet, ha ők (a Kreml) tennének javaslatot a békére, és meggyőződnénk róla, hogy komolyak a szándékaik. De ha nem kapunk megbízható garanciákat a békére, üres szófecsérléssel nem fogunk foglalkozni" - szögezte le Umarov.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?