Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megfenyegette Franciaországot az al-Kaida

MTI
2006.09.14. 13:11

Megfenyegette Franciaországot legutóbbi videoüzenetében Ajman az-Zavahri, az al-Kaida második számú vezetője, s az algériai Ima és Harc Szalafista Csoportot (GSPC) nevezte meg a nemzetközi terrorszervezet franciaországi szövetségesének, adta hírül csütörtökön a Le Figaro című francia napilap.

A 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadás ötödik évfordulóján közzétett, több mint egyórás felvételen elhangzottakra - amely a GSPC honlapjának nyitó oldalán angol felirattal látható - Anne Giudicelli, a Terrorisc nevű tanácsadó cég igazgatója hívta fel a figyelmet.

"Oszama bin Laden, az iszlám oroszlánja megbízott, hogy bejelentsem a jó hírt a muzulmán tömegeknek és mudzsahid testvéreinknek. A GSPC csatlakozott az al-Kaida szervezethez. Ez az egyesülés lesz a szálka az amerikai és francia keresztesek, valamint szövetségeseik torkában, és félelmet fog gerjeszteni az árulók és Franciaország hitetlen fiainak szívében" - jelentette ki az al-Kaida helyettes vezetője.