Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olasz katonákat civilek meggyilkolásával gyanúsítanak

MTI
2006.09.14. 16:25

Pert indítottak Olaszországban három katona ellen azzal a váddal, hogy 2004-ben Irak déli részén rálőttek egy mentőautóra és lelőttek négy civilt, számolt be róla csütörtökön egy olasz napilap. A három katona Násziríja közelében tüzet nyitott egy gépkocsira, amelyről azt gondolták, hogy pokolgépet rejt, de utólag kiderült róla, hogy egy mentőautó és civilek utaztak benne - írta a Corriere della Sera meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Ez az első alkalom, hogy olasz katonákat állítottak bíróság elé az iraki misszióban elkövetett, civilek elleni bűncselekmények miatt. Jelenleg mintegy háromezer olasz katona van Irakban. A misszió 2003-ban, még az előző kormány alatt kezdődött, a Romano Prodi vezette új kormány azonban úgy döntött, hogy év végéig az összes katonát kivonja Irakból.