Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szekeres meghívta Karzai afgán elnököt

MTI
2006.09.14. 21:08
Magyarországi látogatásra hívta meg csütörtökön Hamid Karzai afgán elnököt és Rahim Vardak védelmi minisztert az afganisztáni látogatáson tartózkodó Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A tárcavezető bejelentette, a magyar katonák megkezdték az afganisztáni újjáépítési csoport táborának átvételét a hollandoktól.

Szekeres Imrét csütörtök délután fogadta Kabulban az afgán államfő. A honvédelmi miniszter a találkozó után magyar újságíróknak elmondta, Karzai elnök örömmel fogadta azt a magyar felajánlást, hogy a Magyar Honvédség által már nem használt technikai eszközöket és fegyvereket átadná Magyarország Afganisztánnak, ennek részleteiről azonban csak később fognak megállapodni.

A beszélgetésen az elnök egyebek között arra volt kíváncsi, hogy tanulhatnak-e afgánok Magyarországon a katonai, illetve az egészségügyi felsőoktatásban. Hamid Karzai tájékoztatta magyar tárgyalópartnerét arról, 70 ezer, majd 100 ezer főre szeretné növelni a jelenleg mintegy 35 ezres afgán nemzeti hadsereg létszámát - jelentette Halápi Zsolt, az MTI különtudósítója.

Szekeres Imre meghívta magyarországi látogatásra az elnököt és a védelmi minisztert, akik elfogadták az invitálást. A magyar honvédelmi miniszter előzőleg felkereste a magyar tartományi újjáépítési csoport (Provincial Reconstruction Team - PRT) táborhelyét a Kabultól északra fekvő, Baglán tartományban lévő Puli-Humriban, megismerkedett az ott szolgálatot teljesítő magyar katonák körülményeivel.