Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Raúl Castro színrelépett

2006.09.15. 06:21

Első ízben jelent meg a nyilvánosság előtt csütörtökön Raúl Castro ideiglenes kubai elnök azóta, hogy betegeskedő bátyja átmenetileg átadta számára az államfői teendőket.

A védelmi miniszteri tisztséget is betöltő Raúl Castro elnökölt az el nem kötelezett országok havannai csúcsértekezletének csütörtöki ülésén. Raúl Castro, aki védelmi miniszterként rendszerint viselt zöld egyenruháját ez alkalomból sötét öltönyre cserélte, beszédében méltatta Iránt és más fejlődő országokat a "jobb és igazságosabb világ megteremtéséért" tett erőfeszítéseikért.

Az 1959 óta hatalmon lévő 80 éves Fidel Castro kubai elnök egy közelebbről meg nem nevezett bélműtét miatt július 31-én ideiglenesen átadta az államfői teendőket 75 éves öccsének, Raúlnak. Fidel Castro július vége óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, jelenleg egy kórteremmé átalakított szobában lábadozik, távol tartva magát a politikától.