Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kiújulhatnak a harcok a Hezbollahhal

2006.09.15. 12:14

Az izraeli katonai felderítés szerint jövőre kiújulhatnak harcok a Hezbollah libanoni síita mozgalommal, írta pénteki számában a Maariv izraeli napilap. A védelmi minisztérium szakértői szerint egy új háború azzal valószínűsíthető, hogy Irán és Szíria megkísérli felújítani a Hezbollah fegyvertárában lévő Fadzsr és Zelzal rakétakészleteket. Izrael attól is tart, hogy a harcok átterjedhetnek a Golán-fennsíkra. Az elmúlt harminc évben viszonylagos nyugalom honolt a Szíriától az 1967-es háborúban elfoglalt területen.

Az izraeli aggodalmakat megalapozza Haszan Naszrallah sejknek, a Hezbollah vezetőjének az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban sugárzott nyilatkozata is, amelyben hangoztatta, hogy szervezete teljes mértékben megőrzi jelenlétét Dél-Libanonban. Hozzátette egyben, hogy Izrael a háborúban csupán a szervezet látható infrastruktúráját tudta megsemmisíteni, a megmaradt rész teljes mértékben harcra kész, és arra vár, hogy újabb agresszió esetén használatba vegyék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?