Olivér
5 °C
8 °C

Százezres tüntetés Tajpej bevárosában

MTI
2006.09.15. 15:52

Több mint százezer tüntető vonult fel Tajpej belvárosában pénteken, Csen Suj-pien elnök lemondását követelve, akinek nevét több magas szintű korrupciós üggyel hozzák összefüggésbe. A felvonulást az egy hétig tartó demonstrációsorozat záróakkordjaként rendezték meg az elnök korábbi szövetségesének vezetésével, akinek - elmondása szerint - elege van már a korrupcióból, amely Csen elnöksége alatt bontakozott ki Tajvanon. A rendőrség becslése szerint a felvonuláson körülbelül 130 ezer demonstráló vett rész, a szervezők szerint viszont félmillióan is voltak.

A tüntetők már egy hete az elnöki hivatal épülete előtt virrasztanak jelszavakat kántálva s nemtetszésük jeléül lefelé mutató hüvelykujjat mutatva, s az ellen tiltakoznak, hogy az elnök közelében lévő személyek, köztük felesége és nevelt fia is a helyzetet kihasználva anyagi előnyökre tett szert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?