Árpád
-2 °C
3 °C

Bush nem hajlandó találkozni Ahmadinezsáddal

MTI
2006.09.15. 19:17

George Bush amerikai kijelentette pénteken, hogy addig nem hajlandó találkozni Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnökkel, amíg Teherán ellenőrizhető módon fel nem függeszti urándúsítási programját. Ahmadinezsád az ENSZ Közgyűlésére megy, annak New York-i székhelyére. Az iráni elnök szeptember elején nyilvános vitát javasolt Bushnak a Közgyűlésen, de az amerikai vezető nem fogadta el a kihívást. Bush most közölte azt is, hogy a jövő héten kérni fogja a Biztonsági Tanácsot, hogy "világosan" adja értésére Iránnak, hogy nem blokkolhatja a diplomáciai tárgyalásokat atomprogramjáról.

Washingtoni sajtóértekezletén az amerikai elnök felszólította a szenátust, hogy sürgősen fogadja el a terroristagyanús elemek kezeléséről szóló törvényt. "Az idő fogyóban van... az ellenség ismét támadni akar" - jelentette ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?