Judit
3 °C
7 °C

Nincs közel a fogolycsere Izraelben

MTI
2006.09.18. 11:17

Az izraeli kormány egyik tisztségviselője figyelmeztetett hétfőn, hogy a növekvő remények ellenére sincs közel a megállapodás megkötése a Gázai övezetben elrabolt izraeli katona, Gilad Salit kiszabadulásáról.

Optimista jelentések főként az arab sajtóban jelentek meg arról, hogy a felek közel vannak a tárgyalások sikeres lezárásához, és ennek eredményeként kiszabadul az izraeli katona, cserében pedig több száz palesztin fogoly is.

Nem korrektek azok a külföldi jelentések, amelyek várakozásokat és optimizmust keltenek. Csak napokról beszélnek... szerintem jobb óvatosabbnak lenni, jelentette ki az izraeli rádiónak Jiszráel Majmón, a kabinet titkára. A politikus az interjúban ugyanakkor cáfolta, hogy Ehud Olmert miniszterelnök a katona kiszabadulásához kötné a találkozóját Mahmúd Abbász palesztin elnökkel. "A két dolog összefügg, de (a kiszabadulás) nem feltétel" - mondta Majmón.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?