Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Bush-ellenes hirdetés a The New York Timesban

MTI
2006.09.18. 18:09

Az emberi jogok megsértésére hivatkozva George Bush-ellenes hirdetést jelentetett meg az Amnesty International (AI) a The New York Times hétfői számában, azt állítván, hogy az elnök működése alapjaiban változtathatja meg az amerikai nemzeti jellemet. Az egész oldalas hirdetésben az áll, hogy az amerikaiak olyan országban akarnak élni, amely a leginkább tiszteletben tartja az emberi jogokat. George Bush elnök viszont az ezekbe ütköző eljárásokat akarja szentesíttetni a kongresszussal: emberek korlátlan idejű fogva tartását, igazságtalan pereket, valamint azt, hogy a kínzás és az embertelen bánásmód ne legyen büntethető.

A novemberi választások előtt mintegy két hónappal állásfoglalásra és cselekvésre hívja fel a lap olvasóit a nemzetközi emberjogvédő szervezet az igazságosság, a pártatlanság, az emberi tisztesség megőrzése érdekében. Az AI internetes honlapján éves tagtoborzó kampányához kapcsolódóan felhívja az Egyesült Államok ötven államának lakóit: álljanak ki "azért az Amerikáért, amelyben hiszünk". Az AI - mint az cselekvési programjában olvasható - szembeszáll minden olyan kormánnyal, amelynek működését túlkapások jellemzik, tevékenységéhez emberek megkínzása és embertelen bánásmód köthető, azért, hogy minden ember a világ minden részén élvezze az emberi jogokat.

"Az az Amerika, amiben Ön és mi hiszünk", nem kínoz meg embereket, nem tart Guantánamo támaszpontján fogva senkit vádemelés, bírósági eljárás nélkül, reményfosztottan, továbbá nem rabol el embereket a nyílt utcán és hurcolja őket kegyetlenségükről ismert országokba - fordult az amerikaiakhoz a jogvédő szervezet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?