Ödön
1 °C
11 °C

Tizenegy tálibot öltek meg rendőrök

MTI
2006.09.19. 11:57

Legkevesebb tizenegy tálibot öltek meg rendőrök Afganisztán déli részén két összecsapásban, közölték kedd reggel a helyi hatóságok. A tájékoztatás szerint három lázadót Hilmend tartományban, Garmszer járásban lőttek le tűzpárbajban keddre virradóra. Előzőleg ugyanabban a körzetben nyolc tálib esett el egy rendőrségi akcióban. Ez utóbbiaknál pakisztáni személyi okmányokat találtak.

Az afgán biztonsági szervek rendszeresen beszámolnak arról, hogy tálib bázisok vannak a pakisztáni határ közelében, és azzal vádolják Iszlámábádot, hogy passzívan szemléli ténykedésüket. A pakisztáni kormány ezt határozottan tagadja.

Hétfőn húszan vesztették életüket Hilmend tartományban három pokolgépes merényletben, köztük négy kanadai katona. Egy tálib szóvivő kedden bejelentette, hogy lelőttek egy augusztusban elrabolt török állampolgárt. A bejelentés hitelességét egyelőre nem sikerült ellenőrizni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?