Olivér
5 °C
8 °C

Elnökválasztást kezdődött Jemenben

MTI
2006.09.20. 09:53

Elnökválasztás kezdődött szerdán Jemenben, a világ egyik legszegényebb országában. A már 28 éve hatalmon lévő Ali Abdallah Száleh államfő a választás első számú esélyese. A választási kampány rendkívül feszült légkörben zajlott, aminek csak az utolsó epizódja az, hogy az elnök kedden bejelentette, letartóztattak egy terroristát, aki nem más, mint fő vetélytársának testőre.

A fő vetélytárs a 72 éves Feiszal ben Samlán, az ötpárti ellenzéki csoportosulás, a Közös Fórum jelöltje. A fórum nem tagadja, hogy az elfogott terrorista testőr volt a jelölt mellett, de azzal vádolja a hatalmat, hogy szándékosan helyezte el őt ben Samlán közelében.

Az országban a biztonság meglehetősen ingatag. A hétvégén állítólag egy kettős öngyilkos merényletet akadályoztak meg a hatóságok, kőolaj-létesítmények ellen tervezett támadásnak vették elejét a merénylők megölésével. További négy terrorista letartóztatását jelentették be, akik az al-Kaida terroristahálózathoz tartoznak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?