Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz áldozat az iraki merényletekben

MTI
2006.09.20. 10:36

Több öngyilkos merénylet történt szerda reggel Irakban, a támadásoknak több mint húsz halálos áldozata volt. Bagdadban egy rendőrparancsnokság épületébe rohant teherautójával egy öngyilkos merénylő, a támadásban hét rendőr életét vesztette, hatan megsebesültek. A rendőrparancsnokság épülete szinte teljesen megsemmisült. A bagdadi Dúra kerületben elkövetett támadásban 14 ember, közöttük egy polgári személy sebesült meg.

További támadásokról adott hírt a tikríti rendőrség. A várostól száz kilométerre északra fekvő olajipari létesítményt védő erők központja ellen egyszerre két támadást is végrehajtottak. Egy öngyilkos merénylő teherautóval rohant neki a központnak, majd még egy pokolgép robbant fel, amikor többen az előző támadás áldozatainak segítségére siettek. A merényletekben összesen 17 ember vesztette életét, tizenegyen megsebesültek. A halálos áldozatok között van hat katona és két rendőr.

Merénylet áldozata lett szerdai bejelentés szerint egy amerikai katona is, akinek gépkocsiját házi gyártású pokolgép robbantotta fel kedden délután az iraki főváros közelében. Ezzel 2684-re emelkedett a Pentagon által hivatalosan elismert amerikai halottak száma a 2003. márciusi invázió óta.