Jenő
-2 °C
6 °C

A palesztin egységkormány el fogja ismerni Izraelt

MTI
2006.09.22. 06:52

Mahmúd Abbász palesztin elnök csütörtökön az ENSZ Közgyűlésén felszólalva arról biztosította a világ kormányait, hogy egy, a jövőben megalakítandó palesztin egységkormány el fogja ismerni Izraelt, és le fog mondani az erőszakról.

"Bármely jövendő palesztin kormány" tiszteletben fogja tartani a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) és a Palesztin Hatóság által a múltban kötött megállapodásokat, különösen a kölcsönös elismerésről szóló levelet, amelyet Jasszer Arafat, a PFSZ korábbi elnöke és Jichak Rabin néhai izraeli miniszterelnök váltott egymással 1993. szeptember 9-én - hangsúlyozta a palesztin elnök.

Abbász azon fáradozik, hogy nemzeti egységkormányt hozzon létre az általa vezetett Fatah mozgalom és a jelenleg kormányzó radikális Hamász részvételével. Az Izrael létjogosultságát megkérdőjelező Hamász márciusi hatalomra jutása oda vezetett, hogy a Nyugat leállította a palesztinoknak szánt segélyek többségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?