Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Göncz: Magyarország segíthet majd a kubai átmenetben

2006.09.25. 21:52

Göncz Kinga szerint Magyarország átadhatja majd a tárgyalásos rendszerváltás tapasztalatait Kubának - mondta el az MTI-nek hétfőn a magyar külügyminiszter, aki erről is szót ejtett egy rövid megbeszélésen, amelyet amerikai kollégájával, Condoleezza Rice-szal folytatott. Göncz Kinga az ENSZ Közgyűlés 61. ülésszakának általános vitáján vett részt New Yorkban; hétfőn, látogatása végén összegezte tapasztalatait.

Condoleezza Rice meghívására Göncz Kinga októberben ismét az Egyesült Államokba utazik. A kétoldalú tárgyalásokon minden bizonnyal felmerül majd a kubai átmenet ügye, és Magyarország esetleges szerepvállalása. Magyarországra ugyanis Washingtonban úgy tekintenek, mint amelynek fontosak a tapasztalatai a békés rendszerváltásban - mondta.