Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghosszabbítják négyezer amerikai katona iraki szolgálatát

2006.09.26. 00:12

A Pentagon közleménye szerint a hosszabbítás a 1. páncélos hadosztály 1. dandárját érinti. Az alakulat eredetileg jövő január elejére tervezett kivonását a döntés értelmében 46 nappal későbbre halasztják, így a dandár csak február végén távozik majd az arab országból és tér vissza a németországi Friedbergben lévő támaszpontjára.

A hosszabbítás révén a páncélos egységet felváltani hivatott másik katonai alakulatnak, a 3. gyalogos hadosztály 1. dandárjának a katonái legalább egy évet pihenhetnek két külföldi szolgálat között. Ez utóbbi hadosztály tagjai már kétszer teljesítettek szolgálatot Irakban. A Pentagon hétfőn bejelentette azt is, hogy egy harmadik katonai alakulatot viszont a tervezettnél egy hónappal korábban, már október végén az arab országba vezényelnek.

John Abizaid tábornok, az iraki és afganisztáni hadműveleteket felügyelő amerikai Középső Parancsnokság vezetője a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy az Irakban állomásozó amerikai csapatok létszámát - amely szerinte jelenleg meghaladja a 140 ezret - jövő tavaszig állandó szinten kell tartani, sőt emelni szükséges.