Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drogból légvédelmi rakéta

MTI
2006.09.27. 06:57

Tizennyolc éves börtönbüntetésre ítélt egy kaliforniai bíróság egy pakisztáni férfit, mert az illető kábítószer eladásából származó bevételből légvédelmi rakétákat kívánt vásárolni az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat számára. A San Diegó-i bíróság kedden kihirdetett ítéletével az 55 éves Sziad Musztahab Sahot sújtotta a hosszú szabadságvesztéssel.

A pakisztáni férfit harmadmagával vonták felelősségre terroristák támogatása, illetve heroin és hasis árusítása miatt. Két vádlott-társát, az indiai származású, de amerikai állampolgárságú Ilyas Alit, és a szintén pakisztáni Muhammad Abid Afridit idén áprilisban közel ötéves börtönbüntetésre ítélték.

A három férfit azzal vádolta a kaliforniai törvényszék, hogy heroin- és hasiskereskedelemből származó pénzből rakétákat akartak venni az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vagy az afganisztáni tálibok számára. A vádlottak 2002 szeptemberében Hongkongban amerikai személyekkel arról tárgyaltak, hogy öt tonna hasis és 600 kilogramm heroin ellenértékéért négy Stinger típusú, vállról indítható légvédelmi rakétát kapnak. Az amerikai tárgyalópartnerek azonban a washingtoni kormány ügynökei voltak. A három férfit a hongkongi hatóságok letartóztatták, majd kiadták őket az Egyesült Államoknak.