Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Járőröznek a libanoni harci helikopterek

MTI
2006.09.27. 16:16

Libanoni harci helikopterek megkezdték a járőrözést szerdán a libanoni-szíriai határon - közölték bejrúti biztonsági tisztségviselők és szemtanúk. A tájékoztatás szerint a libanoni légierő helikopterei az ország keleti és északi, Szíriával határos térségében repülnek, hogy ellenőrizzék a jócskán átjárható határszakaszt és megakadályozzák a csempészetet. A lépéssel várhatóan teljesülhet az izraeli hadsereg és a Hezbollah libanoni síita szervezet között, 34 napon át tartó harcokat lezáró fegyvernyugvás egyik feltétele.

A tűzszünetről szóló ENSZ-határozat egyebek között felszólítja a világszervezet Libanonban állomásozó békefenntartóit, hogy nyújtsanak segítséget az arab ország hadseregének a tengeri és szárazföldi határok ellenőrzéséhez és akadályozzák meg a Hezbollahnak szánt fegyverek becsempészését Libanonba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?