Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Álarcosok megöltek egy Hamász-vezetőt

MTI
2006.10.04. 12:35

Álarcos fegyveresek agyonlőtték a kormányzó Hamász egyik vezetőjét szerda reggel Ciszjordániában, egy nappal azután, hogy a rivális Fatah Hamász-vezetők meggyilkolásával fenyegetőzött, közölték palesztin biztonsági források és szemtanúk.

Mohammed Odehhel három álarcos fegyveres végzett, amikor a férfi a hajnali imát követően távozni készült a Kalkilíja közelében fekvő Hable település mecsetéből. Szemtanúk szerint a támadók egy izraeli rendszámú gépkocsiból ugrottak ki, tüzet nyitottak áldozatukra, majd a járművel elmenekültek a helyszínről. Az izraeli hadsereg cáfolta, hogy köze lett volna a szerdai incidenshez.

A Hamász-vezetőt megölése épp olyan időszakra esett, amikor erősödik a hatalmi küzdelem a Hamász és a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette rivális Fatah között. A héten már legalább 12 halálos és száznál több sebesült áldozatot követeltek a palesztin belvillongások. A Fatah fegyveres szárnya, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai kedden magas rangú Hamász-vezetők meggyilkolásával fenyegetőzött, Háled Mesaalt, a Hamász száműzetésben élő politikai vezetőjét, Szaíd Szajjám palesztin belügyminisztert és Juszef az-Zahart, a "Hamász-rendőrség" egyik vezetőjét jelölve meg célpontnak.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft