Szilárda
0 °C
6 °C

Újabb hatvan megcsonkított holttest

2006.10.10. 12:10

Újabb hatvan megcsonkított holttestet találtak Bagdadban az elmúlt 24 órában - közölte kedden az iraki rendőrség. Az áldozatok összekötözött, golyó lyuggatta, kínzások nyomait viselő teste a síitál és szunniták közötti háború halálbrigádjainak újabb vérengzésére utal. Az áldozatok többsége 20 és 50 közötti férfi volt.

Közben a hatóságok pontosították a hétfő esti bagdadi pokolgépes merénylet áldozatainak számát. A zömmel síiták lakta Saab kerületben egy gépkocsiba rejtett robbanó szerkezet 13 embert ölt meg és 46 volt a sebesültek száma.

Két amerikai katona vesztette életét az elmúlt két napban Irakban. A hivatalos amerikai közlemény szerint az egyik Tikrít közelében halt bele még vasárnap egy járőrkocsi elleni robbantásban, míg a másikat Bagdad egyik keleti kerületében ölték meg iraki fegyveresek hétfőn, szintén járőrözés közben.

Ezzel 2742-re emelkedett a 2003 márciusi invázió óta Irakban meghalt amerikai katonák száma a Pentagon adatai szerint. Csak október első kilenc napján 33 amerikait öltek meg.