Bernadett
0 °C
4 °C

Visszanyerte szabadságát a Ciszjordániában elrabolt amerikai túsz

MTI
2006.10.12. 00:44
Sértetlenül visszanyerte szabadságát az az amerikai diák, akit egy eddig ismeretlen palesztin fegyveres csoport rabolt el szerdai bejelentése szerint Ciszjordániában.

A magát Anszár asz-Szunnának nevező palesztin fegyveres csoport az izraeli börtönökben raboskodó palesztin fiatalkorúak és nők elengedését követelte foglya, a 24 éves Michael Leighton Phillips szabadságáért cserébe.

A New Orleans-i illetőségű diák - úgy tűnt, sértetlenül - néhány órával később megjelent palesztin biztonságiak nábluszi főhadiszállásán. Nyugodtan ült a kamerák kereszttüzében, miközben köszönetet mondott azoknak, akik közreműködtek kiszabadulásában. A szabadulás körülményeiről mindazonáltal semmit sem lehet tudni.

A múltban több külföldi is emberrablás áldozata lett Nábluszban. A túszokat rendszerint több órán át fogva tartották, majd elengedték őket, de a hajuk szála sem görbült. Legutóbb idén februárban, egy dán újságban Mohamed prófétáról megjelent karikatúrák miatti felháborodás idején raboltak el itt egy német önkéntest, akit szintén órákon át fogva tartottak.