Valér
4 °C
8 °C

Palesztin kislány halt meg egy izraeli légi csapásban

MTI
2006.10.12. 21:31
Egy palesztin kislány életét vesztette, többen pedig megsebesültek izraeli légi csapásban csütörtök este a Gázai övezetben - közölték palesztin kórházi forrásból.

A tájékoztatás szerint az izraeli légierő rakétát lőtt ki Gáza városában a palesztin területeken kormányzó Hamász radikális iszlámista mozgalom fegyveres szárnya egyik vezetőjének a házára.

A detonáció következtében életét vesztette egy nyolc vagy kilenc éves kislány - testét darabokra szaggatta a robbanás -, nyolc vagy kilenc másik személy pedig megsebesült.

Más források szerint két halálos áldozatot követelt a légitámadás: a kislány mellett a földig rombolt ház tulajdonosának fivére is meghalt.

Az izraeli hadsereg a légi csapás tényének megerősítésére, illetve annak közlésére szorítkozott, hogy a támadás célpontja a háztulajdonos volt: Asraf Szirvana, a Hamász fegyveres szárnyának, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádoknak az egyik vezetője, aki izraeliek elleni támadásokban vett részt és fegyverekkel látta el a Hamász tagjait.

Palesztin források szerint a célszemély sértetlenül túlélte a légitámadást, amelyről az izraeli hadsereg - szokásaitól eltérően - ezúttal nem figyelmeztette előre az épületben tartózkodó személyeket.