Béla
12 °C
27 °C

A Srí Lanka-i légierő a tamil lázadók állásait bombázta

MTI
2006.11.21. 08:30

A Srí Lankai-i kormányhadsereg légieereje a tamil lázadók fellegvárának környékét bombázta kedden a szigetország északi részén, közölte a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) lázadócsoport szóvivője, aki áldozatokról nem tudott beszámolni.

Rasiah Ilanthiraiyan elmondta, hogy a légierő a szigetország fővárosától, Colombótól mintegy 330 kilométerre északra fekvő Kilinochchi - a lázadók fellegvára - környékét bombázta. A szóvivő nem tudta megmondani, hogy a vadászgépek pontosan milyen célpontokat támadtak, de megjegyezte, hogy eddig húsz bombát dobtak le. Ilanthiraiyan esetleges áldozatokról és a légitámadás okozta károkról nem tudott beszámolni.

A lázadók szóvivője hangsúlyozta, hogy a tamil gerillák nem provokálták a kormányhadsereget a keddi támadás előtt. A hadsereg szóvivője közölte, hogy nem tud légi csapásról.

Srí Lankán ismét fellángolt az erőszakhullám a genfi béketárgyalások október végi kudarca óta. A szingaléz többségű szigetország kormánya és a tamilok lakta északkeleti országrész függetlenségéért harcoló lázadószervezet ezúttal sem tudott békés megoldást találni 1983 óta tartó fegyveres konfliktusára, amelyben összesen több mint 67 ezer - közte idén több mint háromezer - ember vesztette életét.