Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Tizenkilenc halálos áldozat Irakban

MTI
2006.11.22. 15:08

Tizenkilenc ember vesztette életét szerdán különböző iraki erőszakcselekményekben rendőrségi források szerint. Az ENSZ egy újabb jelentése szerint októberben volt az eddigi legmagasabb az iraki civil áldozatok száma.

Tizenketten haltak meg Dijála tartományban elkövetett támadásokban: Baakúbában három rendőrt lőttek agyon felkelők, három katona és egy rendőr pedig egy autóban elhelyezett pokolgép robbanásában vesztette életét. További öt ember egyéb merényletek áldozata lett. Bagdadtól délre, el-Iszkanderíja városában pokolgépes merényletben halt meg hét őr, akik éppen fizetésüket készültek átvenni, amikor egy táskába rejtett szerkezet felrobbant.

Egy Bagdadban és Genfben szerdán közzétett ENSZ-jelentés szerint az egy hónap alatt Irakban meggyilkolt civilek száma új rekordot ért el októberben: kórházakból és törvényszéki orvostani intézetekből összegyűjtött információk alapján 3709 polgári áldozatot követeltek a különböző erőszakcselekmények, amelyek hátterében elsősorban vallási összetűzések állnak.