Márk
13 °C
28 °C

Ketten meghaltak egy pokolgéptől indiában

MTI
2006.11.23. 15:36

Ketten meghaltak, további tíz ember pedig megsebesült az India északkeleti részén található Gauháti város vasútállomásának közelében csütörtökön történt robbanásban - közölte a helyi rendőrség.

A robbanás az India-ellenes lázadók központjának tartott Asszám állam fővárosában, egy vasútállomás melletti taxiállomáson parkoló motoros riksát vetett szét. A pokolgép nem sokkal az Újdelhiből Gauhádiba tartó gyorsvonat megérkezése előtt lépett működésbe - mondta a vasúttársaság szóvivője. A rendőrség feltételezései szerint ezért az akcióért is az Asszám Egyesült Felszabadító Frontja (ULFA) szervezet a felelős, amely már több mint két évtizede küzd Asszám állam Indiától való elszakadásáért.

Szintén az ULFA-t tették felelőssé a szomszédos nyugat-bengáli államban a hét elején bekövetkezett robbantásos merénylet elkövetéséért, amelynek következtében hét ember meghalt, további 53 pedig megsebesült. A lázadó szervezet figyelmeztetett, hogy kiemelten fontos kormányzati létesítmények ellen a november 27-re hirdetett "tiltakozás napján" tervez támadást.