Árpád
-2 °C
3 °C

Mekkában ül le tárgyalni a Fatah és a Hamász

MTI
2007.02.02. 15:22

A Fatahot irányító Mahmúd Abbász palesztin elnök várhatóan kedden a szaúd-arábiai Mekkában tárgyalóasztalhoz ül Háled Mesaallal, a palesztin területeken kormányzó Hamász első számú vezetőjével, hogy újabb kísérletet tegyenek a belviszály elsimítására és megállapodásra egy nemzeti egységkormány létrehozásáról, közölte a palesztinok szaúd-arábiai nagykövete.

Rámalláhi sajtóértekezletén Abbász elmondta, hogy várja a szaúdi hatóságok hivatalos meghívóját a találkozó pontos dátumával. Nagyon fontosnak nevezte Abdallah király felhívását a Hamásszal folytatandó párbeszédre a muzulmánok szent városában, egyúttal azonnali kedvező választ helyezett kilátásba a királyság hivatalos meghívására.

A Hamász szóvivője, Iszmáil Radvane Gázában úgy nyilatkozott, hogy még folyik az egyeztetés az Abbász-Mesaal találkozó időpontjáról, és semmilyen dátumot nem tűztek ki. A két politikus legutóbb január 21-én Damaszkuszban folytatott megbeszélést egymással, de nem sikerült dűlőre jutniuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?