Olivér
4 °C
8 °C

Több mint húsz tálib esett el Afganisztánban

MTI
2007.02.02. 16:06

Húsz tálibot öltek meg rendőrök pénteken Afganisztán nyugati részén, közel az iráni határhoz. Az afgán belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a tálibok Faráh tartományban megtámadtak egy rendőri egységet, majd a kirobbant összecsapásban húsz tálib vesztette életét, három rendőr pedig megsebesült. Az utóbbi időben számos tálib szivárgott át az afganisztáni ópiumtermelésben élenjáró Hilmend tartományból Faráh tartományba, ahol egyre több támadást hajtanak végre.

További két lázadó a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) katonáival folytatott összecsapásokban vesztette életét a délkeleti Paktika tartományban, közel a pakisztáni határhoz. Az ISAF közleménye szerint elképzelhető, hogy további öt tálib is meghalt a harcokban, mivel a szárazföldi erők támogatására a koalíciós erők légicsapást intéztek a lázadók állásai ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?