Szilvia
5 °C
16 °C

A szlovákok elkezdtek kivonulni Irakból

MTI
2007.02.02. 17:27

Hihetetlenül igazságtalannak és helytelennek nevezte az iraki háborút Robert Fico szlovák kormányfő, aki pénteken Pozsonyban abból az alkalomból tartott sajtótájékoztatót, hogy a hazafelé tartó szlovák katonák elhagyták Irak területét, és már Kuvaitban tartózkodnak. Fico elmondta, hogy Bagdadban öt szlovák tiszt maradt, akik a továbbiakban a NATO kiképzőprogramjában vesznek részt. Rajtuk kívül még hat további tiszt tartózkodik majd Irakban. "Mindent megteszünk azért, hogy mindenki és minden mielőbb itthon legyen" - fogalmazott Fico, aki még a tavaly nyáron tartott előre hozott parlamenti választás kampányában megígérte, hogy ha kormányra kerül, első feladatainak egyike lesz a szlovák katonai csoport hazahívása.

A hazatérő 75 szlovák katona várhatóan február végén érkezik meg, fegyverzetük csak később, április első napjaiban - hajóval és teherszállító repülőgépeken - jut haza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?