Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush és Lavrov fejlesztené a kétoldalú kapcsolatokat

MTI
2007.02.02. 20:11

Az amerikai elnöknek és az orosz külügyminiszternek meggyőződése, hogy az Egyesült Államok és Oroszország azonosan ítéli meg, mit kell tenni a kétoldalú partnerség fejlesztéséért. George Bush és Szergej Lavrov pénteken a Fehér Házban folytatott megbeszélésük után nyilatkozott a sajtónak.

Bush megerősítette, hogy eltökélt azoknak a megállapodásoknak a valóra váltásában, amelyekben Vlagyimir Putyin orosz államfővel állapodott meg, egyebek között Hanoiban, mondta Lavrov. Bush kijelentette, hogy Washington támogatja Oroszország belépését a Kereskedelmi Világszervezetbe, és utasította azokat az amerikai illetékeseket, akik jelenleg Genfben tárgyalnak, hogy segítsék elő ennek mielőbbi elérését.

Összességében - vélte Lavrov - mindkét fél elégedett a kétoldalú kezdeményezések valóra váltásával, köztük azzal az elképzeléssel, hogy hozzanak létre világméretű koalíciót a nukleáris terrorizmus elleni harcban.