Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb összecsapások Gázában

MTI
2007.02.03. 08:44
Újabb összecsapások voltak szombatra virradóra Gázában Hamász- és Fatah-hívek között a két szervezet vezetői között előző este megkötött tűzszünet ellenére.

Kórházi források és szemtanúk szerint az utcai harcoknak, amelyek a város több pontján, köztük a biztonsági szolgálatok főhadiszállása körül zajlottak, nyolc sebesültje volt.

Közben ismeretlenek felgyújtották a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Junisz városában a al-Kudsz egyetemet, amelyet a Fatahhoz közelállónak tekintenek.

Mahmúd Abbász palesztin államfő, a Fatah vezetője és Háled Mesaal, a Hamász damaszkuszi száműzetésben élő vezetője pénteken este állapodott meg az újabb tűzszünetben. Abbász és Mesaal várhatóan kedden Mekkában találkoznak, hogy megpróbálják megfékezni az erőszakot és felújítsák a nemzeti egységkormány felállításáról való párbeszédet.