Jolán
2 °C
4 °C

Moszkva: a koszovói tervben nem lehetnek félmegoldások

MTI
2007.02.03. 11:12
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Koszovó jövőjéről rendelkező tervben nem lehetnek olyan megoldások, amelyek akár Belgrád, akár Pristina számára elfogadhatatlanok.

Az orosz diplomácia vezetője, aki washingtoni tárgyalásairól tért haza, a RIA-Novosztyi hírügynökségnek szombaton úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államoknak és Oroszországnak nincs közös elképzelése a szerbiai tartomány jövőjével kapcsolatban. "Olyan alternatívát kell találnunk, amely mind Belgrád, mind Pristina számára elfogadható" - szögezte le Lavrov.

Martti Ahtisaari ENSZ-megbízott pénteken olyan tervet terjesztett elő, amely megnyitná az utat Koszovó szuverenitása előtt, ez azonban Belgrádban elutasításra talált.

Oroszország, Szerbia szoros szövetségese korábban azzal fenyegetett, hogy megvétózza az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát, amennyiben az Koszovó függetlenségét vonná maga után. A tartomány, amelynek lakossága 90 százalékban albán nemzetiségű, 1999 óta ENSZ-kormányzás alatt áll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?