Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százezer hajléktalan a Jakartát sújtó áradásban

MTI
2007.02.03. 11:12
Öten meghaltak, több mint 106 ezren váltak hajléktalanná a Jakartát sújtó áradásokban - közölték szombaton helyi illetékesek.

Az indonéz fővárosban két napja szakadatlanul esik az eső, és a felhőszakadás okozta áradások több ezer házat, valamint kormányépületeket és üzleteket öntöttek el. Jakarta egyes körzeteiben nyakig ér a víz. A hatóságok az elektromos áram és vízszolgáltatások kikapcsolására kényszerültek.

A hajléktalanokat ideiglenesen magasabban fekvő iskolákban, hivatali épületekben és mecsetekben helyezték el. A helyzetben egyelőre nem várható javulás, mivel az indonéz meteorológiai szolgálat a következő két hétre további esőzéseket jósolt.

Az esős évszak minden évben áradásokat okoz Indonéziában, így Jakartában is, de a jelenlegi árvíz a legsúlyosabb 2002 óta, amikor a víz még az elnöki palotát is elöntötte.