Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb bagdadi merényletek

MTI
2007.02.04. 14:53

Legkevesebb tizenöt halálos áldozatot és közel negyven sebesültet követelt vasárnap a bagdadi erőszakos cselekmények újabb hulláma. Bab al-Moazzamban, a főváros északi részében négy embert ölt meg egy autóba rejtett pokolgép, heten megsérültek. Bagdad keleti részében fegyveresek tüzet nyitottak egy buszra, az incidensben az iraki társadalmi ügyek minisztériumának két alkalmazottja meghalt, további hárman megsebesültek.

Egy rendőri őrjárat mellett felrobbantott pokolgép a keleti Keszra negyedben négy rendőrt ölt meg, négyen pedig megsebesültek. Manszúr városrészben lelőtték az Athir mobiltelefon-társaság két alkalmazottját. Nyolc azonosítatlan holttestre bukkantak a Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra fekvő Fallúdzsában, a szunnita felkelők központjában. Az áldozatokat legalább 24 órával korábban lőtték agyon.